Omtrent deze blog

Het zal allicht met onze (rijpere) leeftijd te maken hebben: deze misschien obscure interesse in verdwenen dorps, buurt en centrumcinema’s. Het tijdperk dus van voor de mega-bioscoopcomplexen.

Het moet zo in de eerste helft van de jaren 60 zijn toen ik mijn eerste cinema-ervaring had: dat was in “Cinema Royal” op de grote markt in Kortrijk.
Na die eerste kennismaking was er de smaak naar meer: je kon toen in die tijd nog voor 15 Belgische Frank (!) naar de namiddagvoorstelling op woensdag.

Heimwee dus naar oude filmzalen, pelliculle met krassen, versleten klapzetels, een voorprogramma met een journaal , een animatiefilm en oude reclamefilmpjes.
Toen bestond er ook nog een echte pauze waar de ouvreuse(s) je het succesproduct “ijspralines ” kwam aanbieden.

Nostalgie dus, die zich reeds enkele jaren manifesteerde in een website “Cinema Nostalgia
Vandaag is er dus deze blog die een voortzetting moet zijn op de oude website.

Ik hoop dat de ( misschien wat oudere) surfer er wat aan heeft en de wat jongere bezoeker te weten komt hoe het er vroeger allemaal uitzag…

2 reacties op Omtrent deze blog

  1. Chris zegt:

    Fantastische site!! Zag onlangs het filmpje over de buurtcinema op youtube. Heb ze alleen in de jaren 80 meegemaakt en mis het enorm!! Zelden dat ik zo’n groot gevaarte binnenstap met 150 zalen, nooit eigenlijk.

  2. Sinds een kleine 2 jaar hebben we een kleine buurtcinema heropend in Sint-Truiden : CINE CAMEO. We hebben zoveel mogelijk de charme van vroeger bewaard ( ook het typische balkon ), maar wel met alle moderne comfort : zeer comfortabele zetels, royale beenruimte en het allerbeste qua geluid en beeld. Ook onze prijs is nostalgie : 6,-€ voor een ticket. Alle info : http://www.cameo.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s