Het Gents Burgerbudget en de wijkcinema Rio

De Stad Gent geeft de Gentenaars een nieuwe mogelijkheid om samen aan de stad te bouwen: het burgerbudget. Eind december nodigden we alle Gentenaars (in al dan niet georganiseerd verband) uit om projecten voor te stellen die uitdagingen in de straat, buurt en/of wijk helpen aanpakken. Ze deden dit massaal! Op 31 maart klokten we af op maar liefst 261 voorstellen.

Ondersteund door de Dialoogkamer en de Dienst Beleidsparticipatie werkten de indieners hun voorstellen verder uit. Ze kregen hiervoor tot 30 juni de tijd.

Wat gebeurt er nu? De Dialoogkamer buigt zich in de zomermaanden over de projecten en gaat na in hoeverre ze beantwoorden aan de criteria vooropgesteld in het Reglement voor het Burgerbudget.

Uiterlijk eind augustus wordt bekend gemaakt welke projecten ter stemming worden voorgelegd. Van 29 september tot en met 14 oktober wordt deze website omgetoverd in een stemplatform. Vanaf dan kan elke Gentenaar vanaf 14 jaar op zijn drie favoriete projecten stemmen. Wie niet beschikt over internet of hulp nodig heeft bij het stemmen, kan terecht op een stemlocatie in de buurt. Een overzicht van die locaties is vanaf 15 september op deze website beschikbaar.

Wat kan je ondertussen doen? Laat je inspireren door de vele, diverse projecten. Je kan ze hieronder per cluster, per wijk en per thema bekijken. Help de projectaanvragers mee om hun dromen waar te maken!

Lees verder op  www.burgerbudget.gent 

Eén van de projecten is de oude Gentse wijkbioscoop Rio nieuw leven inblazen…

Tot in de jaren zestig waren er meerdere wijkcinema’s op de Brugse Poort.
Cinema Rio in de Meibloemstraat is grotendeels bewaard gebleven. Het balkon en de stoeltjes staan er nog, maar smeken om restauratie. Ook een scherm en installatie ontbreken om opnieuw (eigen)wijze films te vertonen.

Lees meer over het plan in het document ‘cinema Rio’ in bijlage!

wwwopac

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, erfgoed en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het Gents Burgerbudget en de wijkcinema Rio

  1. Pingback: Buren doen oude Gentse wijkcinema na vijftig jaar opnieuw open! | Cinema Nostalgie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s