Tentoonstelling History @ The Movies

history@themovies

Historische Huizen Gent  organiseert van vrijdag 27 november 2015 tot en met zondag 10 april 2016 de tentoonstelling History @ The Movies in de Gentse Sint-Pietersabdij.

Kostuums, filmfragmenten en ‘stills’ uit populaire en minder populaire historische films en televisieseries zoals onder andere The Tudors, Sense and Sensibility, Casanova en The White Queen staan centraal en tonen hoe geschiedenis een gezicht krijgt op het scherm. Met weelderige kostuums en romantische filmscènes voert deze unieke tentoonstelling je mee naar het verre verleden of de iets recentere geschiedenis. De tentoonstelling History @ The Movies gunt de bezoeker een blik in de interne keuken van een aantal historische films. Een dertigtal originele kledingstukken uit bekende Britse producties spelen een glansrol.

De historische huizen van Gent waren trouwens al talloze keren het decor van historische films. Ook dat is een aspect dat aan bod komt in de tentoonstelling.

Tarieven en openingsuren

Dinsdag tot en met zondag: van 10 tot 18 uur

  • Individueel tarief: 8 euro
  • reductietarief 1: 6 euro
  • reductietarief 2: 2 euro
  • reductietarief 3: 1,80 euro
  • Gratis: – 19 jaar

Kinderen

Op stap met de kinderen? Zij kunnen in de tentoonstelling hoedjes uit de tijd van Jane Austen proberen. Bovendien krijgen ze hun eigen History @ The Movies-gidsje waarin ze allerlei speciale weetjes kunnen ontdekken over de tentoonstelling. Tot 19 jaar kunnen jongeren trouwens gratis de tentoonstelling bezoeken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, beeldmateriaal, tentoonstelling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s