Seksbioscoop wordt Arthouse Cinema

De ABC Cinema is een uitzonderlijke vintage bioscoop uit de jaren zeventig op een van de drukste lanen van Brussel. Meer dan veertig jaar werd hij uitgebaat als een sekscinema maar sinds vorige zomer staat dit stukje grootstedelijk erfgoed leeg.

Al enkele weken werd door Cinema Nova een succesvolle actie ondernomen om de stapels unieke 35mm filmkopijen, filmaffiches en ander archiefmateriaal die het gebouw tot de nok vulden te redden, maar ondertussen werd duidelijk wat voor een enorm potentieel de plek heeft voor het culturele leven in Brussel.

De zaalinfrastructuur en de locatie lenen er zich uitstekend toe om met een minimale investering de bioscoopfunctie te behouden en de voormalige ABC uit te bouwen tot een vitale en duurzame participatie- en ontmoetingsplek voor film, muziek en andere kunsten.

Omdat plots vernomen werd dat het gebouw dreigde te veranderen in een zoveelste gezichtsloze snackbar op de centrale Brusselse Noord-Zuid as, zetten leden van Cinema Nova, Offscreen/vzw Marcel en La Rétine de Plateau de schouders onder een project om deze zaal van de ondergang te redden. Een unieke gelegenheid om opnieuw leven te blazen in deze Brusselse boulevard die ooit bruiste van het culturele leven. Kortom: een kans die met beide handen moet gegrepen worden.

U kan helpen om dit project te verwezenlijken, want de heropstart heeft de vorm van een crowdfunding project. De tijd dringt, de ‘window of opportunity’ is klein, maar met de hulp van de vele filmliefhebbers en cultuurminnaars die deze stad rijk is, zullen we er geraken.

Een bankrekening en de nodige juridische structuur worden momenteel gecreëerd om dit project tot een goed einde te brengen.

http://www.abc-cinema.be

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, erfgoed. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s