Cinema “De Keizer” gaat opnieuw open!!!

Cinema gaat opnieuw open

  • vrijdag 30 november 2012, 03u00
  • Auteur: Randy De Clercq

LICHTERVELDE – De bekende cinema De Keizer heropent op dinsdag 18 december opnieuw de deuren. Dat gebeurt met een avant-première van de Vlaamse flim ‘Brasserie Romantiek’. Een deel van de sterrencast en de regisseur zullen aanwezig zijn.

Het leek er op dat het over and out was met cinema De Keizer. Na het overlijden van uitbaatster Agnes Debaillie was het in mei van dit jaar plots afgelopen met de oude dorpscinema.

Lange tijd hing de toekomst van de cinema aan een zijden draadje, maar nadat Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) het gebouw op zijn beschermlijst plaatste, er 1.000 handtekeningen werden verzameld op een petitie en vijf inwoners van Lichtervelde de cinema opkochten besloot Sofie Eeckeman De Keizer opnieuw een toekomst te geven.

Op dinsdag 18 december is het dus zover. En de bioscoop kan bij de opening meteen een grote klepper binnen halen. Dan wordt om 20 uur de film Brasserie Romantiek geprojecteerd, een film met onder meer Filip Peeters, Babara Sarafian, Koen De Bouw en Axel Daeseleire. Regisseur Joël Vanhoebrouck en een deel van de cast zakken speciaal voor deze première af naar Lichtervelde. ‘Wie er precies zal komen is voorlopig nog een verrassing’, zegt Sofie Eeckeman van de cinema. Jan Verheyen praat de avond aan elkaar.

Ondertussen werd er fors geïnvesteerd in de cinema, want naast de 35 millimeter projector staat nu ook een digitale projector in de projectiekamer. ‘We konden gewoon niet anders dan ons zo’n nieuwe projector aanschaffen, omdat vandaag geen films meer verkrijgbaar zijn op 35 millimeter. Maar we gooien de oude zeker niet weg. De zaal zelf bleef wel onaangeroerd, want die is nu eenmaal beschermd.’

K3

Na de officiële opening op 18 december is de cinema elke vrijdag, zaterdag en zondag open. Tijdens de vakanties is de cinema elke dag open. In de kerstvakantie staan alvast de nieuwe K3, The Hobbit, Wreck-It Ralph en Brasserie Romantiek geprogrammeerd. ‘We willen echt een familiebioscoop blijven, met aandacht voor blockbusters en alternatieve films.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, erfgoed. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s