Cinema Arenberg sluit op 4 december

Persbericht

Op zondag 4 december 2011, sluit Cinema Arenberg definitief de deuren.

Negenendertigduizend ondertekenaars van de petitie, een ‘carte blanche’ van zestig persoonlijkheden uit de culturele wereld, duizenden steun- en solidariteitsbetuigingen verzonden vanuit de hele wereld… Niets, niets van deze initiatieven is toereikend gebleken om het verlies van een culturele Brusselse instelling die bijna dertig jaar bestaat, te voorkomen.

Het is niet het juiste moment voor commentaren. Er moet tijd over gaan om lessen te trekken uit dit avontuur dat elke dag moeilijk, maar tegelijk ook fantastisch was. Het is nu tijd om te werken aan de ‘heropbouw’, door te blazen op de nog gloeiende restjes en deze vooral niet te laten uitdoven!

Het project ‘cultureel cinematografisch centrum’ van Cinema Arenberg zal moeilijke wegen bewandelen, onzeker misschien, maar wordt niet aan zijn lot overgelaten.
De vzw Cinédit organiseerde alle animaties, pedagogische projecten, het opstarten van permanente vorming, het festival Ecran Total en het hart van de dagelijkse programmatie van Cinema Arenberg en gaat nu een nieuwe toekomst uitvinden en zijn engagement in de culturele actie verderzetten zonder zijn gewaardeerde kennis te verliezen.

In het kader van een project van ‘culturele regie’, zal Cinédit zo het partnership verder ontwikkelen dat twee jaar geleden werd opgestart met de vzw Indications. Dit betreft een dienst voor jongeren die activiteiten en publicaties voorstelt die ervoor zorgen dat jongeren hun kritische geest ontwikkelen en zich inwijden in verschillende artistieke expressievormen. De activiteiten van Cinédit en Indications rond zowel de jeugdsector als permanente vorming, beogen een vorming in de media en emancipatie door de Cultuur. Scholen, verenigingen, culturele centra, pedagogische sectoren van alternatieve cinema’s zullen partners zijn in dit project. Het samenbrengen van de twee organisaties zal toelaten om de activiteiten en de tot nu toe opgebouwde samenwerkingen van Cinédit te behouden en te ontwikkelen.

De Minister van Cultuur van de Federatie Wallonië-Brussel heeft zich geëngageerd de promotors te ondersteunen in hun stap tot culturele actie die zal bijdragen tot het verenigen van niet alleen zijn grondleggers, maar ook talrijke spelers in het Brusselse culturele leven.

Alle vrienden, vaste bezoekers, jonge en minder jonge cinéfielen, gelegenheidsbezoekers, partners van Cinema Arenberg, net zoals alle ondertekenaars van de petitie worden hartelijk bedankt voor hun steun en trouw, ze betekenden een morele steun en een belofte dat de toekomst van het Arenbergproject nog mogelijk is op andere plekken.

————————————————

Brusselnieuws.be heeft een “Dossier  Cinéma Arenberg” met veel info, achtergrondinfo en een stukje geschiedenis van de “Arenberg” (klik op link hierboven)

Website Cinema Arenberg

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s